Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the wordpress-seo domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/html/nejmag.cz/public_html/domains/futuriko.sk/www/wp-includes/functions.php on line 6114
Hrachová kaša - vyskúšajte tento lacný a rýchly obed - Futuriko.sk
ReceptyRecepty na bezmäsité jedláSlané jedlá

Hrachová kaša – vyskúšajte tento lacný a rýchly obed

Hrachová kaša – vyskúšajte tento lacný a rýchly obed

Hrachová kaša je skvelé jedlo – zasýti, je veľmi zdravá, rýchla a hlavne nezaťaží vašu peňaženku. Na prípravu tohto pokrmu používajte suchý hrach. Uľahčí vám to veľa práce a času, ktorý môžete venovať iným aktivitám. Ako na skvelú hrachovú kašu s údeným mäsom? 

Recept na hrachovú kašu

Vyskúšajte recept na výbornú hrachovú kašu zo suchého hrachu. Na prípravu 4 porcií budete potrebovať: 

Suroviny

  • 1 strúčik cesnaku,
  • 2 lyžice masti,
  • 1 lyžicu hladkej múky,
  • 250 ml plnotučného alebo polotučného mlieka,
  • 500 g lúpaného poleného hrachu,
  • 1 lyžičku majoránu,
  • štipku soli. 

POZN.: Na prípravu hrachovej kaše sa najlepšie hodí hrach lúpaný polený. Tento hrach nemusíte cez noc namáčať do vody. Ďalšou výhodou je to, že sa pri varení úplne rozpadá a nemusíte sa už zaoberať jeho mixovaním – kaša sa z neho vytvorí v podstate sama.

Zdroj foto: D. Pimborough / Shutterstock.com

Postup prípravy

  1. Pripravte si väčší hrniec, do ktorého nasypte polený lúpaný hrach, zalejte ho studenou vodou, osoľte a varte zhruba 30 minút.
  2. Potom ho odoberte zo sporáka a celý obsah rozmixujte pomocou tyčového mixéra. Pokiaľ však máte čas, varte hrach dovtedy, kým sa sám nezačne rozpadať a nevytvorí sa z neho prirodzená kaša. To môže trvať aj dvojnásobok času.
  3. Medzitým si na panvici rozpustite masť, pridajte pretlačený cesnak, hladkú múku – a všetko zalejte plnotučným mliekom.
  4. Túto zmes nechajte chvíľu odstáť a potom ju pridajte k uvarenému hrachu.
  5. Ešte chvíľu povarte, dochuťte podľa vlastnej chuti soľou a majoránom.

K hrachovej kaši môžete podávať opečený párok, klobásu, údeninu alebo vajcia natvrdo a chlieb. Skvele sa k nej hodí aj kyslá uhorka alebo zeleninový šalát.


Ďalšie jednoduché recepty